Drie hennepkwekerijen ontdekt in Purmerend

dinsdag 27 januari 2015

Purmerend - De politie heeft maandag een 34-jarige inwoner van Purmerend in zijn woning aan de Abbringstraat aangehouden. In de woning werd tijdens een rooidag in de regio Zaanstreek-Waterland een hennepkwekerij aangetroffen.

Ook werd een imitatievuurwapen aangetroffen en een tas met daarin ruim driekilo gedroogde henneptoppen. De bewoner is aangehouden. In het kader van?afpakken? heeft de politie onder andere de luxe personenwagen van de man inbeslag genomen. De hennepkwekerij met ongeveer 50 hennepplanten is vernietigd.

Rooidag

Bij twee andere woonadressen in Purmerend werden eveneens hennepkwekerijenaangetroffen. Op beide adressen stonden ongeveer 550 planten. Deze tweekwekerijen zijn ontmanteld. Naar de personen achter deze kwekerijen zal eenonderzoek worden ingesteld. Bij een vierde woning werd alleen apparatuuraangetroffen, geen hennepplanten.

Misdaad mag niet lonen

Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokkenoverheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen nietalleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Omzoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vakerbeslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Marken | 112 alarmeringen Marken | Goedkoop Tanken in Marken | Supermarkten in Marken | Weerbericht Marken